Hallituksen latu ei vie maaliin

Hallituksen esityksiä käsitellään tällä hetkellä miltei liukuhihnamaisesti. On kiire saada lait valmisteltua, mutta tässä vaiheessa on sanomattakin selvää, että paljon tulee jäämään seuraavan hallituksen ja eduskunnan käsiteltäväksi. Lähestyvät vaalit alkavat näkyvästi heijastua kansanedustajien aktiivisuuteen ja täysistuntojen puheenvuorolistat täyttyvät selvästi ripeämmin kuin esimerkiksi vuosi takaperin. Näin se vain menee. Edustajien aktiivisuutta voi ja kannattaakin tarkkailla eduskunnan verkkosivuilta. Tästä vain linkkiä auki ja katsomaan kunkin valtiopäivätoimia ja salipuheenvuoroja:

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex3000.sh?LAJITNIMI=$

 Kävin itsenäisyyspäivänä Hurstin tapahtumassa. Joskus vuosia sitten olen käynyt esiintymässä kyseisessä tilaisuudessa. Leipäjonot ovat selvästi pidentyneet ajan saatossa. Tämä kertoo eriarvoisuuden lisääntymisestä yhteiskunnassamme. Mikä lääkkeeksi tähän hälyttävään ongelmaan? Maahamme tarvitaan hallitus joka aidosti välittää tavallisten ihmisten elämästä ja tukee heikommassa asemassa olevia ja tasapainottaa eteenpäin kannustavalla otteella yhteiskuntaamme. Kokoomus ja SDP ovat tällä vaalikaudella näyttäneet, ettei heistä tähän ole. Samoin takiaispuolueet ovat roikkuneet ainoastaan hallituksen helmoissa ja oman porukan ministeripaikoissa kiinni kunnes osa niistäkin on pudonnut tai pudottautunut maan kamaralle. Suomen asioiden eteen ne eivät ole tehneet mitään. Muutos parempaan syntyy työn kautta. Suomi tarvitsee yrittämistä ja työtä. Tässä on mielestäni seuraavan hallituksen keskeisin tavoite. Tulevaisuuden uskoa syntyy kun ihmisille saadaan luotua oikeaa työtä joka saa heidät tuntemaan itsensä tarpeellisiksi. Tätä kautta voidaan vaikuttaa esimerkiksi myös kasvavaan syrjäytymisen ongelmaan. Konkreettisia työllisyyttä ja talouskasvua edistäviä toimia ovat esimerkiksi pienten- ja keskisuurten yritysten tukeminen kannustavalla verotuksella ja byrokratiaa karsimalla. Tätä kautta saataisiin synnytettyä lisää työpaikkoja ja sitä kautta kovin kaivattua hyvinvointia maahamme. Verotetaan sitten kun on mistä verottaa. Viron malli on hyvä esimerkki yrittäjyyteen kannustavasta verotuksesta.

 Työttömyyden ja heikon taloustilanteen seurauksena myös velkaongelmat ovat yleistyneet ja maksuhäiriömerkintöjen määrä lisääntyy kiihtyvää vauhtia. Kun maksukyky ei yksinkertaisesti riitä, niin pienikin yllättävä kulu voi sysätä ihmisen velkavankeuteen. Tämä on kasvava huoli Suomessa. Maksuhäiriömerkintöjen määrä vetää vertoja 90-luvun lamavuosille ja silti hallituksessa vain pönötetään ja nahistellaan kuin ei muka olisi mitään oikeita ongelmia ratkottavina! Kotimaan asioiden heikosta hapesta on saatu jo ihan riittävästi viestiä, mutta silti EU:n tukipaketteihin ja koviin jäsenmaksuihin meiltä löytyy rahaa. Sen sijaan kuka auttaa työtöntä maksuhäiriömerkinnän saanutta suomalaista joka ei selviä taakastaan? Ei ainakaan Etelä-Euroopan pankit. Suomalaisen on autettava suomalaista. Kukaan muu ei sitä tee. Hyvinvointivaltion puolesta on taisteltava nyt ja vaikeudet selätettävä. Sitten kun kotipesä on kunnossa, meillä on enemmän hyvää jaettavana maailmalle.

Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Comments are closed.