Kansainväliselle eläinsuojelusopimukselle on tarvetta

Eduskunnan eläinsuojeluryhmä otti joulun alla esille kansainvälisen eläinsuojelusopimuksen tarpeellisuuden. Eläinten itseisarvon tunnustava laaja kansainvälinen sopimus olisi enisarvoisen tärkeä eläinten maailmanlaajuisen hyvinvoinnin kannalta. Kannanotto luettavissa alla.

”Meksikon Cancunissa järjestettiin hiljattain YK:n biodiversiteettisopimuksen osapuolikokous. Kokouksessa käsiteltiin useita eläinsuojelullisia teemoja, mukaan lukien luonnonvaraisten eläinlajien sukupuuton uhka. Myös maatalouden, metsien käsittelyn, kalastuksen ja turismin vaikutusta eläinten hyvinvointiin pohdittiin kokouksessa. Kokousta edelsi korkean tason tapaaminen, jossa Suomea edusti maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen.

 Luonnonvaraisten eläinlajien suojelussa kansainvälisen tason sopimukset ovat keskeisiä. Lisäksi tarvetta on sopimukselle, joka takaisi mm. luonnonvaraisten eläinten ja lemmikkieläinten oikeudet maailmanlaajuisesti. Eduskunnan eläinsuojeluryhmä toivoo, että pohjoismaat tekisivät entistä enemmän yhteistyötä kansainvälisillä areenoilla maailmanlaajuisen eläinsuojelusopimuksen syntymiseksi.

 Ministeri Tiilikainen vastasi täysistunnossa 24.11 eläinsuojeluryhmän jäsenten tiedusteluun kansainvälisen eläinsuojelusopimuksen edistämisestä seuraavasti: ”Eläintensuojelussa Suomi toimii EU-tasolla aktiivisesti, olemme yhdessä Tanskan, Ruotsin, Hollannin, Saksan kanssa olleet tukemassa tällaisen eläinsuojelufoorumin perustamista, missä varmistetaan sitä, että eläintensuojelu myös pannaan toimeksi eikä se ole vain kirjain EU-politiikassa.” Eläinsuojeluryhmä on ilahtunut, että Suomi työskentelee aktiivisesti kansainvälisen eläinsuojelufoorumin aikaansaamiseksi.

Eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja, Ritva Elomaa

 

Comments are closed.