Vaalit 2019

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2019.

Kiken vaaliteemat

  • Peruspalvelut kuntoon

Peruspalvelujen toimivuus muodostaa hyvinvointiyhteiskunnalle perustan. Hyvät peruspalvelut ovat kaikkien oikeus asuinpaikasta, varallisuudesta tai iästä riippumatta.Maaseudun elinvoimaisuus taattava.

  • Työtä yrittäjyydestä

Työllä maata rakennetaan. Työntekoa on arvostettava ja uusia työpaikkoja on luotava. Yrittäjyys synnyttää työpaikkoja joten siihen tulee panostaa. Pienyrittäjien toimintaedellytyksiä on kehitettävä.

  • Suomen etu edellä

Suomen etua on valvottava kaikessa päätöksenteossa. Tämä korostuu erityisesti EU-asioissa. Kansallista päätäntävaltaa on varjeltava. Maahanmuuttoa ja kehitysapua tulee tarkastella kriittisesti.

  • Oikeudenmukainen Suomi

Oikeudenmukaisuuden periaatetta on noudatettava kaikessa päätöksenteossa. On tarjottava tasapuoliset mahdollisuudet menestyä. Tämä tapahtuu oikeudenmukaisella koulutus- ja työllisyyspolitiikalla.

  • Hyvinvointia arkeen

Taloutta, työllisyyttä ja terveyttä koskevien päätösten lisäksi kansalaisten hyvinvointia voidaan edistää kulttuuri- ja liikuntapalvelujen avulla. Syrjäytyminen kuriin yhteisöllisyyttä lisäämällä.

 

Ehdokasesittely

Suomi on sun ja mun maa. Pidetään siitä yhdessä huolta. Järkevä päätöksenteko, oikeudenmukaisuus ja aito välittäminen ovat avaimet valoisampaan tulevaisuuteen.

Olen reipas ja eläinrakas maalaistalon tyttö. Synnyin Nopperlan tilan kamarissa muiden sisarusteni tavoin. Lapsena tehtiin ahkerasti töitä navetassa ja pellolla sekä urheiltiin paljon. Kotoa sain ohjenuoraksi elämään oikeudenmukaisuuden periaatteen. Lukion jälkeen tein vanhuspalvelutyötä kunnes urheilu vei mennessään. Treenasin kaksi kertaa päivässä, opiskelin sairaanhoito-opistossa ja tein töitäkin samaan aikaan. 1980-luvun alussa saavutin kehonrakennuksessa paljon. Esiintymiset laulajana, juontajana sekä liikunnan ja ravintotietouden luennoitsijana alkoivat urheilu-urani jälkeen. Olen kiertänyt maailmaa suomalaisena voiman lähettiläänä viisi vuotta. Pitkä keikkaura kotimaassa antaa minulle korvaamatonta tietoa ja tuntemusta siitä miten Suomen kansa voi ja ajattelee. Olen myös pienyrittäjä ja näin ollen arvostan yrittäjyyttä. Sitä Suomi tarvitsee.

Isäni Arvo Robert Sainio toimi kansanedustajana 1970-luvulla ja poliittinen kasvuympäristö herätti kiinnostukseni yhteiskunnallisiin asioihin jo varhaisessa vaiheessa. Haluan olla mukana rakentamassa Suomelle parempaa tulevaisuutta ja edistää suomalaisten elämänlaatua parhaani mukaan. Tarvitsemme päätöksentekoon lisää oikeudenmukaisuutta ja aitoa ymmärrystä kansan näkemyksistä sekä vahvaa tahtoa paiskia hommia hyvinvointiyhteiskunnan puolesta. Isänmaallisuus on vahvana sydämessäni.

Kansanedustajana leipätyöni on tehdä suomalaisten arjesta parempaa ja varsinaissuomalaisena flikkana maakuntamme asiat painavat politiikassani.

Comments are closed.