Viikko 48

Koska olen Tulevaisuuden peruskoulu parlamentaarisessa työryhmässä, kävin maanantaina seminaarissa Turun normaalikoulussa Varissuolla. Paikalla oli myös opetusministeri Kiuru. Tiistaina aamulla oli valiokuntavastaavien kokous ryhmähuoneessamme. Tällä kertaa Marski jäi Maskuun, koska viikko oli tosi kiireinen. Tietenkin Tasa-arvoinen avioliittolaki väritti keskusteluja joka puolella. Keskiviikkona olin Yle Puheen ohjelmassa suorassa lähetyksessä keskustelemassa aiheesta Tahdon 2013 edustajan Millan kanssa. Illalla oli tapaaminen Valon edustajien kanssa Kaapelitehtaalla. Valiokunnassa myös esityksiä piisaa. Jätimme perussuomalaisten sivin ryhmän puolesta hylkäysehdotuksen hallituksen esityksestä ammattikorkeakouluindeksin puolittamisesta. Se tullee äänestykseen ensi viikolla. Ryhmämme pikkujoulut vietettiin Bottalla. Maria Sainion kanssa

olimme muutamana iltana loihtineet ohjelman käsiksen ja laitettiin myös muutama edustaja esiintymään. Viikon mittaan tulee tavattua kokousten välillä eri tahoja, jotka haluavat esittää omia näkökulmiaan käsillä oleviin lakiesityksiin. Perjantaina äänestettiin monesta asiasta. Tasa-arvoinen avioliittolakiäänestys oli se kuuma peruna. Puolesta voitti ja kansalaisaloite siirtyi Suureen valiokuntaan edelleen käsiteltäväksi.

Kentällä puolustetaan ja vastustetaan…oli siinä itselläkin miettimistä. Hallituksen luottamus oli myös katkolla lapsilisäleikkauksen takia, mutta siitä ei kohua syntynyt vaikka asia on TÄRKEÄ. Kävin vielä HS:n haastattelussa Sanomatalossa. Tehtiin verkko-ohjelma ja Sami Sykkö haastatteli.

Kotiin saavuin vasta myöhään illalla. Lauantai-iltana oli liput Mikaelin kirkkoon, jossa fantastinen Jarkko Ahola esiintyi Joulukonsertissa. Sunnuntaina ensimmäisenä adventtina oli ihanaa viettää rauhallinen päivä ja viedä Marski ja Sylvi-Tuulikki pitkälle lenkille. Tukholmasta tuli kyläilemään tosi hyvä ystävämme Anja.

 

 

Comments are closed.