Viikko 49

Vuosi lähestyy loppuaan ja hallituksen esityksiä sataa vimmattua tahtia salikäsittelyyn ja valiokuntiin. Eipä se ole mikään ihme nykyhallitusta ajatellen. Kolme ja puoli vuotta riidellään ja vedetään lonkkaa jonka jälkeen aletaan hätäisesti nuijimaan esityksiä läpi. Tällainen toiminta ei kunnioita demokratiaa sillä monien tärkeiden asioiden käsittely jää hallituksen itse aiheuttaman kiireen takia liian vähälle eikä edustajilla ole aikaa perehtyä asioihin kun niitä tulee eteen tätä tahtia. Maanantaina 1.12. kävin esiintymässä Ruusukorttelissa Turussa. Teemana oli tällä kertaa sota-ajan laulut. Kirjoitin myös itsenäisyyspäivään liittyvän lehtijutun Turkulainen- lehteen.

Tiistaina valiokuntaduuni jatkui Helsingin päässä kiireisenä. Osallistuin myös ETYJ:n Helsinki- kokousta valmistelevan työryhmän kokoukseen, jota johti eduskunnan puhemies Heinäluoma. Edustan tässä työryhmässä perussuomalaisia. Illalla oli ohjelmassa Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps) kanssa järjestämäni kansalaisinfotilaisuus aiheena kulttuurin yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Tilaisuudessa oli kuultavina kulttuurialan suomalaisia huippuasiantuntijoita. Äänessä olivat oopperalaulaja Kai Valtonen, toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen Music Finlandista ja tuottaja Jesse Fryckman Solar Filmsistä sekä neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Suuri kiitos osallistumisesta kaikille heille sekä aktiivisille vieraille!

Valiokunnassa jätimme hylkäysehdotuksen sisältävän vastalauseen opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamista käsittelevään esitykseen. Lyhyesti todettuna vastustimme koulutukseen kohdistuvia leikkauksia, jotka heikentävät suomalaisen koulutuksen laatua, karsivat kouluverkostoja ja vaikuttavat koulutukselliseen tasa-arvoon mikä on mielestäni yksi hyvinvointiyhteiskunnan peruselementeistä. Torstaina oli luvassa Fennovoima-keskustelua ja kävin kuulemassa tähän liittyen eduskunnan portailla hanketta vastustavia kansalaisia, joihin lukeutui useampia maamme eturivin näyttelijöitä. Perjantaina asiasta äänestettiin. Päädyin vastustamaan hanketta  asiasta saamani laajan tietopohjan perusteella. Lauantaina viikko huipentui itsenäisyyspäivän vastaanottoon presidentin linnassa, mutta sitä ennen olin Hurstin tilaisuudessa. Tämä veti kyllä hiljaiseksi. Maassamme on paljon parannuksia tehtävänä.

Comments are closed.