Viikon 37 tapahtumia

Syysistuntokausi on käynnistynyt vilkkaana jälleen kerran.

Keskiviikkona 10.9. tapasin Guggenheim-säätiön varajohtajan Ari Wisemanin eduskunnan kuppilassa. Kovin suomalaisesta etunimestään huolimatta mies tuli New Yorkista. En ole verorahoilla rakennettavan Guggenheim- museon kannattajia, mutta halusin mielenkiinnon vuoksi kuulla mitä heillä itsellään on sanottavana Helsingin museohankkeesta. Jos yksityiseltä sektorilta saadaan kerättyä kaikki tarvittava rahoitus niin se vaikuttaa suhtautumiseeni tähän koko projektiin. Meillä oli mielenkiintoinen ja rakentava keskustelu negatiivisesta suhtautumisestani huolimatta. Plussat kovasta yrityksestä Guggenheim-pojille, mutta eivät silti PerusKikeä saaneet ylipuhuttua vaikka taiteen ja kulttuurin ystävä olenkin.

Samaisena päivänä osallistuin rintamamiesvaltuuskunnan kokoukseen, koska olen varapuhemies Anssi Joutsenlahden varajäsen kyseisessä valtuuskunnassa. Sotiemme veteraanien asiat ovat aina kiinnostaneet minua ja Säätytalolla pidetty kokous antoi hyvää tietoa veteraanien nykytilanteesta. Tilaisuus poiki ajatuksen nyt työn ala olevasta lakialoitteesta sotaveteraanien hyväksi. Tästä kerron myöhemmin lisää. Toivottavasti saan aloitteelleni aikanaan kansanedustajakollegoiltani laajan kannatuksen jotta veteraanien asiat paranisivat ainakin hieman. Paljon on puheita veteraanien puolesta eritoten itsenäisyyspäivän liepeille. Harmi vain, että sanahelinä ei johda turhan usein konkreettisiin tekoihin tai edes äänestämään niiden puolesta istuntosalissa!

Yksi viikon kohokohdista oli perussuomalaisten välikysymys poliisipalvelujen turvaamisesta. Välikysymys tehtiin, koska kansa on huolissaan poliisipalvelujen tulevaisuudesta, eikä suotta jos miettii nykyhallituksen toimia. Palautetta aiheesta on tullut yllin kyllin. Torstaina oli luvassa Tulevaisuuden peruskoulu- ohjausryhmän kokous Meritullinkadulla, ryhmäkokous ja suullinen kyselytunti.

Comments are closed.