Miksi aina pitää asettaa työntekijä ja työnantaja vastakkain?

Kuluvalla viikolla politiikassa on jälleen tapahtunut paljon. Viikon isoin uutinen lienee kuitenkin yhteiskuntasopimuksen eteneminen jättiharppauksella.

Tiistaina täysistunnossa pidin puheen, jossa toivoin kansanedustajilta ja neuvottelijaosapuolilta yhtenäisyyttä yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi.

”Arvoisa puhemies! Jos yhteiskuntasopimus syntyy, mitä toivon myös SDP:n haluavan, olisi se historiallinen, aivan kuten edustaja Terho tässä painotti. Kun puhutaan työllisyyden parantamisesta, on selvää, että työmarkkinaosapuolten kanssa pitää päästä sopimukseen. Siinä on jokaisen tultava vähän vastaan. Uskon, että sopimus syntyy. Sen myötä on työhyvinvointiin kiinnitettävä erityistä huomiota. Työn laatua voidaan entisestään parantaa. Tämä koituisi työntekijöiden hyväksi yhtä lailla. Miksi aina pitää asettaa työntekijä ja työnantaja vastakkain? Eikö voitaisi lähteä kehittämään uutta kulttuuria? Kaikkien meidän halu ja tahto on varmaan Suomen ja suomalaisten hyvinvointi.”

Eilen ja tänään yhtenäisyyttä ei valitettavasti ole juuri esiintynyt, Suomen elintarviketyöläiset ja AKT ovat jättätymässä yhteiskuntasopimuksen ulkopuolelle. Toivottavasti yhteiskuntasopimus tästä huolimatta etenee.

Comments are closed.